Iz pera jedna geodetkinje: Imaš li dobru dijagnozu?

28. lipnja 2021.

Ako postoji morska bolest postoji i zemljišna bolest.

Ona od koje vam bude muka kada morate rješavati imovinsko pravne probleme a nemate pojma ni gdje vam se čestice nalaze, ni koliko je vaših 12-ina u njima a još manje tko je jedna od upisanih suvlasnica  Marica od pokojnog Pere rođeno Horvat.

Nema izlječenja od bolesti bez pravilne dijagnoze i na temelju nje propisanog liječenja. Prvo treba utvrditi od čega bolujete, koliko je teška vaša bolest i tek onda da vidimo kako ćete se izliječiti.

U zemljišnoj bolesti dijagnostičar i liječnik je prvenstveno GEODETKINJA. Ostali dolaze poslije.

To u smislu vaše zemljišne bolesti kojoj je dijagnoza Rješenje o nasljeđivanju u kojem ste suvlasnik u 18-inama na određenim česticama znači da morate znati koje korake poduzeti, kojim redoslijedom da bi se vrlo brzo izliječili.

Kako se postavlja dijagnoza odnosno što vam može napraviti geodetkinja:

  1. Utvrditi gdje se u prostoru nalaze te čestice koje ste naslijedili. Geodetkinja će vam prema Rješenju o nasljeđivanju prikazati te čestice na karti da se možete uopće snaći što i gdje ste naslijedili.
  2. Analizirati stanje u katastru i zemljišnoj knjizi.
  3. Izračunati koliko površine od tih čestica imate u svom omjeru odnosno koliko je to 1/18 od sveukupno 400 m2. Za daljnje odlučivanje nije isto da li imate u čestici 8 ili 158 m2.
  4. Pokazati jesu li te čestice u građevinskom području ili izvan granice građevinskog područja – što utječe na prodajnu cijenu i koncept odlučivanja što sa tim česticama.
  5. Nakon toga možete odlučiti želite li svoju površinu prodati ili dati u zakup.
  6. I na kraju odlučite imate sve info idete li u razvrgnuće suvlasništva ili u prodaju suvlasničkog udjela.
  7. Sad možete kod odvjetnika

Sad zvuči jednostavno, zar ne? Pa naravno, kad i je jednostavno, samo vam to nitko nije znao objasniti.

Postavljanje dobre dijagnoze je jedini put koji će vam uštedjeti puno novaca i vremena. Dijagnozu vam može jedino dobro postaviti geodetkinja odnosno geodet.

Geodeti ne mogu garantirati da će cijeli postupak biti gotov u 3 niti u 6 mjeseci ali možemo garantirati da ćeš poslije mirno spavati.

Postavili smo ti dijagnozu i propisali lijek. Ti si sretan čovjek!

Zovi!

Blaženka

Kontaktirajte nas

Agrodet d.o.o.
Matije Divkovića 12
Zagreb HR-10000

+385 95 337 5304

©2023 Agrodet | Web by KioskStudio