Iz pera jedne geodetkinje: Ne budi kao Pero!

17. lipnja 2021.

Ima par dana da mi je Pero, nazovimo tako mog klijenta, rekao da se nisu odlučili za našu uslugu pokazivanje međe jer smo mu skupi.

Ok, mislim se ja, uzima nekog drugog kolegu.

Kaže Pero, među će mu pokazati njegov sin jer mu je ionako kupio dron za rođendan pa će mali to sve snimiti poslije ručka. Inače, Pero ima opakih problema sa susjedima oko međe i na rubu su incidenta. Susjed poludio na Peru, i to s pravom, jer Pero svake godine „malo“ zaore susjedove zemlje. Onako, pomalo „čopne“ sa strane kada ore, pa se sad već tu nakupilo lijepe površine u plusu za Peru. I ne kuži Pero zašto je susjed lud. Pero misli da je susjed lud zbog rata.

Znam ja da će Pero zvati nakon što mali nakon ručka napravi rusvaj sa onim što snimi dronom.

Ali ne zna Pero da mi za sve Pere, čiji je mali sve odradio nakon ručka, imamo povratničke cijene. Naplaćujemo više ako popravljamo iza Perinog malog. Pogotovo međe koje su sporne.

Nije mali kriv što je napravio rusvaj nakon lijepog ručka. Kriv si ti Pero jer si mislio da ćeš proći jeftinije a mali ti nije studirao geodeziju. Jer za pokazati među nije dovoljan snimak zaslona sa Geoportala, ni ARKODA. A niti tvoja najdraža uzrečica: Neće meni nitko na mom reći gdje mi je međa.

Jer, dragi moj Pero, nije stvar u snimku već u tumačenju tog snimka i snimljenih podataka. Za takve stvari treba ti znanje i iskustvo koje se plaća, nećeš vjerovati, u novcu.

Malom prepusti snimanje rođendana a ne međa.

Zato, ne budi kao Pero.

Za ozbiljne stvari kao što je pokazivanje međa angažiraj geodeta. Ili još bolje geodetkinju.

E moj Pero, nema tebi pomoći.

Blaženka

Kontaktirajte nas

Agrodet d.o.o.
Matije Divkovića 12
Zagreb HR-10000

+385 95 337 5304

©2023 Agrodet | Web by KioskStudio